OFF Program / AFF Koncert 2012

~AFF Pula~ ~Edukativni Program 2012~ ~OFF Program 2012~ ~O Antifa Festivalu~ ~Korisne informacije~ ~Contact~ ~Guestbook~

Opširnije o OFF / koncertnom programu AFF 2012.

* koncertni program se odvija u Monteparadiso Podzemlju, Klubu Udruge Monteparadiso. Nastupi bendova poèinju nakon 22:00, a ulaz je 25 kn po danu. 

Petak, 9.11.2012.

ANTARES (It) - speed punk'n'roll
Nakon točno godinu dana ponovno nam iz San Marina dolazi ultrabrzi rock'n'roll trojac imena ANTARES. S njima i njihovom odličnom glazbom družimo se u Monteparadiso Podzemlju već četvrti put, od čega vrijedi napomenuti da je upravo njihov koncert prije godinu dana bio jedan od najzanimljivijih događaja tijekom jeseni 2011. u Monteparadisu. Prošli put su nam predstavljali svoj album „Big Trouble in Appletown" da bi u međuvremenu zgotovili novi studijski uradak naziva „Alpha Scorpii Rock'n'Roll" koji možete poslušati na njihovoj bandcamp stranici. Definitivno je da je Monteparadiso odavno prepoznao Antares kao jako zanimljiv i kvalitetan bend čiji live nastupi energijom odskaču od 90% bendova koje imamo prilike čuti. Sigurno je i da su Puležani prošle godine shvatili da ovakvu kombinaciju speedrocka i punkrocka jednostavno treba vidjeti kada gostuje u tvom gradu.
www.myspace.com/antarespeedrock
http://alphascorpii.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/AlphaScorpiiRocknroll


BLACK GUST (Zg) - hcpunk / garage
Black Gust je jedno od iznenađenja zagrebačke nezavisne scene, prema dojmovima s dosadašnjih koncerata - punokrvni hardcore punk sastav s garage punk predznakom. Bend sastavljen od bivših članova zagrebačkih bendova Daily Trash, Give Them Rope i Waar, te trenutačno aktivnih članova Black Sails i Declaration (koji su oduševili pred par godina na AFF). Spoji prljavi hardcore zvuk 80-ih RKL-a, Adolescentsa i moderni hardcorepunk Annihilation Timea i Regulationsa, uz odličnu dozu garažnog rock'n'rolla i energije - dobio si Black Gust i njihov premijerni nastup u Puli / Monteparadiso Podzemlju. Netom zagrijani od finaliziranja autorskih pjesama koje uskoro izlaze kao 7'' EP u suradnji više internacionalnih DIY labela (DHP/AK47-labela, Napravi Zajedno, Doomtown Recordsu), Black Gust su svježa krv domaćeg undergrounda koju valja poslušati uživo.
http://tinyurl.com/BlackGustFB

PROTEST MOZGA (Labin) - hcpunk
Nakon godina mirovanja ponovno nam se probudio prijateljski bend iz Labina, PROTEST MOZGA. Višegodišnja pauza (od 2006.) prekinuta je u ožujku kada je posljednja (i najaktivnija) postava benda odsvirala jedan koncert u Labinu, da bi se za ovu priliku ponovno našli i uvježbali svoj hardcore/crustpunk set prepun aktivističkih poruka kakve su odzvanjale underground scenom pred desetak godina. U to vrijeme (oko 2002.) proglašavalo ih se, uz Tito's Bojse, predvodnicima novog istarskog punk zvuka, a oni su cijelo vrijeme uz svirku radili i svoj, u to doba međunarodno poznat ljetni DIY punk susret u rodnom gradu - Hcpunk festival „Everything is disco.." koji se prije nekoliko godina ugasio. Od 1998. do 2006. napravili su nekoliko demo snimaka i live izdanja, od čega treba spomenuti studijske materijale za split CDr s Another One (2002.) i „Brzo, žestoko, jako" live iz 2004. godine. Iza njih su ostali nikad objavljeni studijski materijali koji su trebali biti izdani kao 7'' EP u tadašnjim planovima benda. Tko zna, možda nam nanovo oživljeni Protest Mozga i spremi neko iznenađenje u skoroj budućnosti.. Do tada, vidimo se na njihovoj svirci na 9. AFF-u!! Jedinstvo-prijateljstvo-snaga!!
http://www.myspace.com/protestmozga
http://www.labinskascena.com/portfolio/187/

Subota, 10.11.2012.

POSLJEDNJI BUNKER (Buzet) - punkrock/ska
Posljednji Bunker je zanimljiv mladi punkrock/ska bend iz Buzeta koji djeluje od ožujka 2011. godine. Sastavljen je od èlanova starih buzetskih bendova iz 90-ih godina, poput JUDE, DŽUMBUS, GOMOLJI i drugih. U svojem autorskom opusu bave se socijalno politièkim temama, a obraðene su kroz veoma živu i plesnu kombinaciju ska, rock i punk žanrova. Naziv benda, istièu sami, ne evocira militaristièke ideje veæ naprotiv, oni se smatraju posljednjom linijom obrane pred nasrtajem modernih konzumeristièkih instant trendova!  U gotovo dvije godine postojanja odsvirali su niz koncerata pu Hrvatskoj i susjednoj Sloveniji, gdje valja istaknuti nastupe na PETKOTINI - Festivalu alternativne glazbe koji se gotovo dva desetljeæa odvija u njihovom gradu, te u èijoj organizaciji i sami sudjeluju. Ovaj je bend osvježenje za AFF koji se, igrom sluèajeva, kroz godine postojanja više bazirao na „žešæim" žanrovima undergrounda. Meðutim, Posljednji Bunker definitivno je zabavan i dovoljno artikuliran bend da svojim nastupom uljepša naš mali festival. Nove nade istarske nezavisne prièe provjeri na sljedeæim linkovima:
http://tinyurl.com/P-Bunker-FB

PUBLIC DISGRACE (Pula) - hcpunk
Svježa krv pulskog diy hardcora, sastavljena od starih i iskusnih èlanova Nulla Oste, Pasmatersa, Žmanjane Dice, DJ & The Wootchyaka i mnogih drugih, Public Disgrace je još jedan zanimljiv projekt iz Monteparadiso tvornice punk/hardcore glazbe. Nastali u ožujku 2012., nakon samo nekon mjeseci kod Juleta u „Ja sam gluh" studiju snimili su prvi demo album naziva „Ajmo, razlaz!" i ove jeseni poèeli s pojaèanom koncertnom aktivnošæu pa su veæ svirali u nekoliko gradova u Hrvatskoj i Sloveniji. Ovo æe im biti premijerni nastup u Puli gdje æe imati priliku otvoriti subotnji koncert 9. AFF u èijoj organizaciji i sami sudjeluju. „Ajmo, razlaz!" je moguæe poslušati i skinuti s njihova bandcamp profila. Osvježenje na pulskoj underground sceni, brzi, žestoki, direktni i glasni - hardcore bez kompromisa, upravo onakav kakav treba biti! http://publicdisgracepula.bandcamp.com

LA GHENGA DEL FIL DI FERRO (It) - punkrock/street
Iz Toskane nam dolazi ovaj zanimljivi punkrock / streetpunk bend s oèitim melodiènim primjesama, koji od 2004. stvara autorske materijale i svira veæinom po Italiji. Kroz osam godina žive svirke i dijeljenja bine s legendama poput Los Fastidiosa, Linea, Four Flying Dicksa, Red Uniona, G.B.H.-a, Real McKenzies-a, The Unseena i Angelic Upstartsa koje navode i kao glazbene smjernice u svom radu, LA GHENGA DEL FIL DI FERRO izrastao je u brzi i furiozni stopostotni punkrock band. Kao rezultat svog petogodišnjeg rada, poèetkom 2010. izdaju službeni autorski album naziva „Telestroika" gdje se kroz jedanaest pjesama izravno obraèunavaju s osjetljivim društvenim temama poput fašizma, konzervativizma, masovnih medija, politièara i korupcije. U Pulu dolaze prvi put, a pripremiti se možete putem sljedeæih linkova:
http://www.myspace.com/laghengadlfildiferro